BERGFEX: Logatec: Dopust Logatec - Potovati Logatec

Zentralslowenien

Logatec

476m
Zemljevid
Skrij zemljevid

Logatec

476m

Občina Logatec leži v osrednji Sloveniji - v osrčju Notranjske - na stiku dveh velikih geografskih makroregij: alpskega in dinarskega sveta. Meji na občine Vrhnika, Dobrova-Polhov Gradec, Žiri, Idrija, Ajdovščina, Postojna, Cerknica in Gorenja vas - Poljane. Občina praznuje svoj praznik 20. septembra v spomin na prestavitev okrajnega glavarstva iz Planine v Gornji Logatec v letu 1875.

V občini je 19 naselij, ki se združujejo v osmih krajevnih skupnostih. Večji kraji so Logatec, osrednje in največje naselje sredi Logaškega polja, Rovte, ki s svojo neokrnjeno naravo spodbujajo željo po celoletnih aktivnostih, Hotedršica ob robu hotenjskega ravnika ter Laze z Jakovico ob znamenitem Planinskem polju.

Območje Logatca je bilo skozi celotno zgodovino vse do vzpostavitve sodobnega cestnega sistema priznano kot ena izmed najpomembnejših strateških točk pri prehodu z Apeninskega polotoka v Srednjo Evropo. Gre za edini večji prehod med Alpami in morjem. Vojske so v preteklosti to dejstvo s pridom izkoriščale. Ravno zaradi takega naravnega bogastva, možnosti prehoda med različnimi območji so skozi Logatec potekale velike zgodovinske strateške »meje« vse od rimskega obrambnega sistema z mrežo utrdb in zapornih zidov, imenovanih Claustra Alpium Iuliarum, do Rapalske meje, Alpskega zidu in Rupnikove linije.

Vir: www.slovenia.info/si/-ctg-kraji/Logatec.htm?_ctg_kraji=3177&lng=1&redirected=1

Ocenjevanje 5,0
Moja ocena:

Nasveti za prosti čas Logatec

Alle Freizeittipps anzeigen


Kontakt Logatec

Gemeinde Logatec
Tržaška cesta 50 A, SI-1370 Logatec

Telefon
+386 1 7590700
Domača stran
http://www.logatec.si
E-Mail
obcina.logatec@logatec.si

Vprašanje in Naročanje prospektov Bivališča

Unterkünfte finden Logatec

Keine Einträge gefunden.

Es wurden %count% Einträge gefunden. Bitte Suche verfeinern.

Lokale Suchergebnisse (Entfernung <= 25km)

Več rezultatov (Entfernung > 25km)

Vsi %count% Rezultati iskanja

%name% %region%
%type% %elevation%