Smučišče Šentjošt nad Horjulom

Logotip Šentjošt nad Horjulom
Logotip Šentjošt nad Horjulom
Načrt smučišč Smučišče Šentjošt nad Horjulom
Trenutne informacijeDanes, 01:28
Danes, 01:28
Datum
-
Mountain
-
Tal
Odprta dvigala

Dvigala

2
0
0
0
0

Delovne ure Zima

Sezona
03.12.2021 - 28.02.2022
Operacija
09:30 - 19:00

Strmine

enostavno
0,5 km (2)
srednja
k.A.
težko
k.A.
skupaj
1 km

Inovacije

Watch the 3d view HERE!


Smučišče

SMUČIŠČE ŠENTJOŠT

Smučišče Šentjošt nad Horjulom je najbližje delujoče smučišče v okolice Vrhnike in Ljubljane. Je manjše družinsko smučišče z dvema vlečnicama in urejenim sistemom za umetno zasneževanje. Vsako leto organiziramo smučarske tečaje za otroke od 4 do 12 leta, ponujamo pa tudi možnost organiziranja sindikalnih tekem.
INFO: 059 800 312 - smučišče, vodja smučišča - 041 505 407 (popoldan) ali na mail sd@stjost.si

ALPSKA ŠOLA SMUČANJA

INDIVIDUALNI, ZAČETNI IN NADALJEVALNI TEČAJI SMUČANJA

Za tiste, ki bi se radi naučili smučati ali obnoviti svoje smučarsko znanje, ŠD Šentjošt organizira tečaje alpskega smučanja in individualne tečaje deskanja na smučišču Šentjošt nad Horjulom. Za tiste, ki vedo, da za učenje nikoli ni prepozno, nudi šola smučanja začetniške in nadaljevalne tečaje v popoldanskem času med 17.15 in 18.45, izjemoma dopoldan (po dogovoru). Če termin tečaja zajame soboto in nedeljo, je le-ta med 9.00 in 10.30. Pod vodstvom učiteljev smučanja boste ugotovili, kako zabavno je lahko smučanje in kako lahko ga je obvladati. Začetni tečaji se izvajajo na manjši nizko vrvni vlečnici, dolžine 80 m, nadaljevalni tečaji pa na večji - krožniki, dolžine 175 m. Za začetni tečaj je obvezno vsaj plužno ustavljanje
otroka, v nasprotnem primeru je obvezna ena ura individualnega tečaja. Obseg tečaja je 8 ur. Praviloma 4×2 šolski uri, z vmesno pavzo, v kateri udeleženec prejme brezplačni čaj. Ob koncu tečaja organiziramo zaključek tečaja, kjer otroci prikažejo staršem pridobljeno znanje (v obliki simboličnega tekmovanja med eleslalomskimi vratci - ni obvezno). Po prikazu znanja vsak udeleženec prejme priznanje v obliki diplome.
Delo šole smučanja temelji na odličnem vzdušju, ki naše tečajnike motivira za uspešno delo ter med drugim tudi na vzgoji v smislu upoštevanja varnosti na smučiščih. Odličen teren na nizko vrvni vlečnici nam omogoča hitro napredovanje v pridobljenem znanju začetniških skupin, saj se vlečnice poslužujemo takoj po osvojeni plužni nastavitvi smuči. Učenje nadaljujemo z nizanjem prvih enostavnih zavojev v klinastem položaju, cilj pa je osvojiti varno samostojno vijuganje. Učenje v nadaljevanjih skupinah prilagajamo glede na predznanje in ga stopnjujemo preko osnovnega vijuganja v zarezno tehniko – »karving«.
Tečajnike učijo strokovno usposobljeni učitelji smučanja z veljavnimi licencami za tekočo sezono. Na smučišču je organizirana tudi izposoja smučarske opreme.

Več na spletni strani smučišča www.sd-sentjost.si/smucisce/

Pišite na

Šentjošt nad Horjulom

Telefon
+386 41 505 407
Magnetni telefon
+386 41 505 407
Domača stran
http://www.sd-sentjost.si/smucisce/
Poizvedbe
Gorske železnice Turistično združenje
Ocenjevanje 4,5
Moja ocena:
Najnovejše ocene
Loterija
zwei Shokz-Kopfhörer
Gewinnspiel Shokz Open-Ear Kopfhörer