Ljubljana

Ljubljana je prestolnica države, a je kljub temu prijetno in po velikosti obvladljivo mesto, ki preseneča obiskovalce. Medtem ko pozimi pride na plan njen zasanjan srednjeevropski značaj, jo poleti odlikuje mediteranska sproščenost. Zaznamujejo jo bogastvo tradicije, mladosten utrip, bogata kulturna ustvarjalnost, številne zelene površine in občutek za zabavo.

Edinstvenost na vsakem koraku
V Ljubljani so ohranjeni sledovi vseh petih tisočletij njene zgodovine, med njimi zapuščina rimske Emone in staro mestno jedro s srednjeveškim gradom, baročnimi pročelji, okrašenimi portali ter vegastimi strehami. Mozaik dopolnjujejo slikoviti mostovi na reki Ljubljanici in prostran park Tivoli, ki sega v samo središče mesta.

Svojemu rojstnemu mestu je vtisnil močan osebni pečat tudi svetovno znani arhitekt Jože Plečnik. Plečnikova Ljubljana se uvršča med najpomembnejše celostne umetnine 20. stoletja. Mestno podobo so kasneje oblikovali njegovi učenci, zaznamovale pa so jo tudi stvaritve "novega vala" priznanih mladih slovenskih arhitektov.

Ljubljana je mesto kulture
Ljubljana je živahno središče ustvarjalnosti, kjer je kultura tako rekoč način življenja. Med drugim se ponaša z eno najstarejših filharmonij na svetu. Vsako leto se v mestu zvrsti več kot 10.000 kulturnih prireditev - tako vrhunskih glasbenih, gledaliških in likovnih kot tudi alternativnih in avantgardnih dogodkov.

Najboljše izhodišče za odkrivanje Slovenije
Okolico Ljubljane odlikujejo številne naravne lepote, kulturne znamenitosti, ki pričajo o razgibani zgodovini, rekreacijske, pohodniške in kolesarske poti ter tradicionalna kulinarična ponudba. Ker so razdalje v Sloveniji majhne, je Ljubljana odlično izhodišče za raziskovanje raznovrstnih lepot Slovenije. V enem samem dnevu lahko obiščete obalo ali visokogorje ter izkusite sredozemsko, alpsko in celinsko podnebje.

Vir: www.slovenia.info/?_ctg_kraji=2611&lng=1&redirected=1

Ocenjevanje 5,0
Moja ocena:

Nasveti za prosti čas Ljubljana

Prikaži vse nasvete za prosti čas


Pišite na Ljubljana

STIC - Slowenisches Tourist-Info-Center
Krekov trg 10, SI-1000 Ljubljana

Telefon
+386 1 3064575
Faks
+386 1 3064580
Domača stran
https://www.visitljubljana.com
E-Mail
stic@visitljubljana.si

Zahtevek und Naročilo brošure

Spletne kamere

Loterija
Produkt-Paket für die ganze Familie
Primavera XXL-Gewinnspiel