Navigacija na karti
Smučišča
Tek na smučeh
Bivališča
Poletje
Pohodniške ture
Alpinistične ture
Zimske ture
Kolesarske ture
Tekaške ture
Jezera za kopanje
3D opcije:
Pokaži zemljevid
Skrij zemljevid

BERGFEX: Ljubljana: Dopust Ljubljana - Potovati Ljubljana

Ljubljana


298m

Ljubljana

Ljubljana je prestolnica države, a je kljub temu prijetno in po velikosti obvladljivo mesto, ki preseneča obiskovalce. Medtem ko pozimi pride na plan njen zasanjan srednjeevropski značaj, jo poleti odlikuje mediteranska sproščenost. Zaznamujejo jo bogastvo tradicije, mladosten utrip, bogata kulturna ustvarjalnost, številne zelene površine in občutek za zabavo.

Edinstvenost na vsakem koraku
V Ljubljani so ohranjeni sledovi vseh petih tisočletij njene zgodovine, med njimi zapuščina rimske Emone in staro mestno jedro s srednjeveškim gradom, baročnimi pročelji, okrašenimi portali ter vegastimi strehami. Mozaik dopolnjujejo slikoviti mostovi na reki Ljubljanici in prostran park Tivoli, ki sega v samo središče mesta.

Svojemu rojstnemu mestu je vtisnil močan osebni pečat tudi svetovno znani arhitekt Jože Plečnik. Plečnikova Ljubljana se uvršča med najpomembnejše celostne umetnine 20. stoletja. Mestno podobo so kasneje oblikovali njegovi učenci, zaznamovale pa so jo tudi stvaritve "novega vala" priznanih mladih slovenskih arhitektov.

Ljubljana je mesto kulture
Ljubljana je živahno središče ustvarjalnosti, kjer je kultura tako rekoč način življenja. Med drugim se ponaša z eno najstarejših filharmonij na svetu. Vsako leto se v mestu zvrsti več kot 10.000 kulturnih prireditev - tako vrhunskih glasbenih, gledaliških in likovnih kot tudi alternativnih in avantgardnih dogodkov.

Najboljše izhodišče za odkrivanje Slovenije
Okolico Ljubljane odlikujejo številne naravne lepote, kulturne znamenitosti, ki pričajo o razgibani zgodovini, rekreacijske, pohodniške in kolesarske poti ter tradicionalna kulinarična ponudba. Ker so razdalje v Sloveniji majhne, je Ljubljana odlično izhodišče za raziskovanje raznovrstnih lepot Slovenije. V enem samem dnevu lahko obiščete obalo ali visokogorje ter izkusite sredozemsko, alpsko in celinsko podnebje.

Vir: www.slovenia.info/?_ctg_kraji=2611&lng=1&redirect...

Ocenjevanje 5,0
Moja ocena:

Nasveti za prosti čas Ljubljana

Zemljevid
Galerie der modernen Kunst
Zemljevid
Das Slowenische Ethnographische Museum
Zemljevid
Die Dauerausstellung im Haus, wo der Architekt Jože Plečnik (1920-1957) einst lebte und arbeitete, umfasst eine Gedenksammlung, Räume im ursprünglich erhaltenen Ambiente im alten und neuen Teil des...
Zemljevid
Das Naturkundemuseum Sloweniens

Alle Freizeittipps anzeigen


Kontakt Ljubljana

STIC - Slowenisches Tourist-Info-Center
Krekov trg 10, SI-1000 Ljubljana

Telefon
+386 01 3064575
FAKS
+386 01 3064580
E-Mail
stic@visitljubljana.si
Homepage
http://www.visitljubljana.com

Vprašanje in Naročanje prospektov Bivališča

Keine Einträge gefunden.

Es wurden %count% Einträge gefunden. Bitte Suche verfeinern.

Lokale Suchergebnisse (Entfernung <= 25km)

Weitere Suchergebnisse (Entfernung > 25km)

Alle %count% Suchergebnisse

%Name% (%Region%)
%Typ% %Hoehe%