Načrt smučišč Smučišče Rudno
Trenutne informacijeDanes, 12:14
Danes, 12:14
Datum
-
Mountain
-
Tal
Odprta dvigala

Dvigala

0
0
0
0
0
2

Delovne ure Zima

Sezona
15.12.2020 - 14.03.2021
Operacija
09:00 - 16:00

Smučišče obratuje od ponedeljka do petka od 16:00 do 19:00 ure, ter v soboto, nedeljo in v praznikih od 9:00 do 16:00. Za organizirane skupine (treningi klubov, sindikalna tekmovanja, športni dnevi…) tudi izven obratovalnega časa.

Strmine

enostavno
0,3 km (2)
srednja
0,3 km (1)
težko
k.A.
skupaj
0,6 km

Smučišče

Smučišče Rudno leži v Selški dolini, streljaj od Železnikov v smeri Rudno – Dražgoše. Dostop je po regionalni »ravninski« cesti zato voznikom ne predstavlja večjih težav tudi v najbolj zimskih razmerah. Od Ljubljane je oddaljeno le 36 km. Rudno postaja vedno bolj družinsko smučišče, primerno prav otrokom in začetnikom, saj je v spodnjem delu smučišča urejen otroški smučarski park z vlečnico in pripadajočo lahko progo. V sklopu otroškega smučarskega parka se otroci lahko zabavajo na različne načine, od sankanja, dričanja, valjanja po snegu, od prvih smučarskih zavojev ter do samostojne uporabe otroške vlečnice. Vse skozi zabavo in veselje kar otroci najbolj potrebujejo.

Za tiste z malo več smučarskega znanja pa je primerna srednja težka proga ob večji vlečnici. Srednje težka proga je primerna tudi za treninge slaloma in veleslaloma, prav tako pa lahko za vas organiziramo različna rekreativna oziroma sindikalna tekmovanja.

Vse smučarske površine so razsvetljene za nočno smučanje, urejeno pa je tudi dodatno umetno zasneževanje.

Ob smučišču vas čaka tudi nova prijetna lesena brunarica, kjer si lahko pogrejete, oddahnete ali pa si privoščite nekaj iz gostinske ponudbe smučišča.

Na smučišču poteka tudi odlična ŠOLA SMUČANJA, ki deluje v obliki Alpske šole, skupinskih otroških tečajev ali individualnega poučevanja smučanja. Ekipa 15-ih učiteljev vas prisrčno vabi, da vam pokažejo najsodobnejše pristope poučevanja smučanja in da na vas prenesejo smučarsko znanje.

Na naravnem snegu je poskrbljeno tudi za tiste, ki tečejo na smučeh. Tekaška proga je razgibana, krožna proga, speljana po rudenskem polju v dolžini 2,5 km.

Pišite na

Športni center RUDNO
Rudno, SI-4228 Železniki

Telefon
+386 41 386 659
Magnetni telefon
+386 41386659
Domača stran
http://www.sc-rudno.si/
Poizvedbe
Gorske železnice Turistično združenje
Ocenjevanje 4,8
Moja ocena:
Zadnje ocene

Spletne kamere

Loterija
zwei Shokz-Kopfhörer
Gewinnspiel Shokz Open-Ear Kopfhörer