BERGFEX: Postojna: Dopust Postojna - Potovati Postojna

Notranjsko-Kraška

Postojna

554m
Zemljevid
Skrij zemljevid

Postojna

554m

Postojna leži na severni strani pivške kotline in je zaradi ugodnih prometnih poti in lege med Ljubljano, Trstom, Gorico in Reko že od nekdaj upravno in gospodarsko središče Notranjske.

Postojna in njena okolica je bila naseljena že v najstarejših obdobjih človeške zgodovine. O prvih prebivalcih na tem območju pričajo najdbe iz Predjame,

Postojnske jame in Betalovega spodmola. Najstarejši najdeni predmeti so iz dobe paleolitika, pa tudi iz kasnejših obdobij (neolitik, bronasta in železna doba). Samo mesto se je najprej razvilo ob vznožju Soviča, pozneje pa se je predvsem z izgradnjo železnice razširilo ob robu kotline. Prvič je bila Postojna v zgodovinskih virih omenjena leta 1226, leta 1432 je bila vas povzdignajena v trg, z nadaljnim razvojem, predvsem po izgradnji železnice in odkritju notranjih delov Postojnske jame pa je leta 1909 pridobila mestne pravice. Danes se Postojna predstavlja kot sodobno, urejeno in prijazno mesto. Pečat turističnega mesta ji daje predvsem svetovno znana Postojnska jama, pa tudi manjše okoliške jame kot so Otoška jama ter Pivka in Črna jama.

Samo 10 km oddaljen od Postojne pa se sredi visoke skalne stene bohoti Predjamski grad, ki buri domišljijo z znano legendo o srednjeveškemu vitezu Erazmu Predjamskem.

Postojna z okolico nudi obiskovalcem obilo zanimovosti, predvsem edinstvenih naravnih znamenitosti in kulturno zgodovinskih spomenikov. Razgibani tereni v okolici so idealni za tek, pohodništvo, jahanje, nabiranje gob in ostalih goznih sadežev. Bližnji vrhovi Nanos, Sv.Lovrenc, Javornik in drugi pa vabijo v svoje okrilje tudi zahtevnejše planince. Turistični utrip dajejo mestu tudi številne prireditve. Največji sta gotovo Furmanski praznik in Viteške igre.

Na poti proti Predjamskem gradu je v kozolcu "toplarju" na ogled zbirka starega orodja, ki so ga včasih uporabljali kmetje in gozdarji. Znane so tudi razne tradicionalne prireditve v okoliških krajih ( Krompirjeva noč, Jakobov dan, Gozdar in kmet nekoč in danes), v Postojni pa poleg ostalih prireditev v mesecu avgustu poteka tudi poletni festival "Zmaj ma mlade".

Quelle: www.slovenia.info/si/-ctg-kraji/Postojna-.htm?_ctg_kraji=2670&lng=1&redirected=1

Ocenjevanje
Moja ocena:

Nasveti za prosti čas Postojna

Alle Freizeittipps anzeigen


Kontakt Postojna

TIC Postojna
Jamska cesta 9, SI-6230 Postojna

Telefon
+386 (0)5 7201610
FAKS
+386 (0)5 7201611
Domača stran
http://www.postojna.si
E-Mail
td.tic.postojna@siol.net

Vprašanje in Naročanje prospektov Bivališča

Kraji Notranjsko-Kraška
Unterkünfte finden Postojna

Keine Einträge gefunden.

Es wurden %count% Einträge gefunden. Bitte Suche verfeinern.

Lokale Suchergebnisse (Entfernung <= 25km)

Weitere Suchergebnisse (Entfernung > 25km)

Alle %count% Suchergebnisse

%Name% %Region%
%Typ% %Hoehe%