Politika zasebnosti

bergfex GmbH (v nadaljevanju "bergfex" ali "mi") upravlja spletne strani www.bergfex.at (www.bergfex.com, www.bergfex.de, itd.) ter druge storitve, vključno s spletnimi stranmi v tujih jezikih in mobilnimi aplikacijami ("aplikacije") bergfex/Tours, bergfex/Weather in bergfex/Ski. Spletne strani, mobilne aplikacije in druge ponudbe se v nadaljevanju skupaj imenujejo tudi "storitve bergfex" ali "ponudba". V okviru vaše uporabe storitev bergfex zbiramo in uporabljamo vaše osebne podatke v skladu z naslednjimi določbami o varstvu podatkov:

1. Predmet določb o varstvu podatkov

Ta pravilnik o zasebnosti opisuje, kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki, ko uporabljate storitve bergfex. Vaše osebne podatke zbiramo in uporabljamo v skladu z zakoni o varstvu podatkov Republike Avstrije. Če vam bergfex prek storitev bergfex omogoči dostop do ponudb, storitev ali storitev tretjih oseb in jih uporabljate, veljajo njihovi predpisi o varstvu podatkov. S predpisi o varstvu podatkov tretjih oseb nismo seznanjeni in jih ne preverjamo. Ne prevzemamo nobene odgovornosti za varstvo podatkov teh podjetij in vam priporočamo, da preberete njihove politike zasebnosti. Če imate vprašanja o naših aplikacijah, "Moj bergfex" ali drugih področjih, si oglejte naše pogosta vprašanja in odgovori.

2. Odgovorni organ

bergfex GmbH, Neupauerweg 30a, 8052 Gradec, Avstrija, je upravljavec v smislu zakonskih določb o varstvu podatkov. Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z varstvom podatkov, se obrnite na nas na isti poštni naslov ali po elektronski pošti na naslov datenschutz@bergfex.at.

3. Zbiranje osebnih podatkov

Pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov je vaša spodaj navedena izrecna privolitev v smislu člena 6(1)(a) v povezavi s členom 7 in členom 9(2)(a) GDPR. Vaše osebne podatke zbiramo in hranimo v naslednjem obsegu

3.1 Uporaba našega spletnega mesta brez registracije

Naše spletno mesto lahko obiščete in uporabljate posamezne ponudbe bergfexovih storitev, ne da bi se morali registrirati kot bergfexovi člani.

3.2 Registracija člana

Če želite uporabljati vse funkcije storitev bergfex, se morate registrirati. Za to potrebujemo vaš veljavni e-poštni naslov ter uporabniško ime in geslo ter vaše ime in priimek. Uporabniško ime in geslo si lahko izberete sami. Zlasti ni nujno, da se vaše uporabniško ime ujema z vašim pravim imenom ali njegovimi deli. Vaše ime, priimek, e-poštni naslov in geslo privzeto niso vidni tretjim osebam. To nastavitev lahko spremenite v svojem uporabniškem profilu.

3.3 Ustvarjanje profila

V svoj profil lahko prostovoljno vnesete dodatne osebne podatke, kot so naslov, rojstni dan in druge osebne informacije. Naslov in rojstni dan privzeto nista vidna, po želji vneseni hobiji in naložena profilna slika pa so prikazani. Shranjene osebne podatke v profilu lahko kadar koli pregledujete, spreminjate in brišete ter spreminjate možnosti prikaza.

3.4 Komentarji, ocene in drugi prispevki

Vaši komentarji in ocene so skupaj z vašim prosto izbranim uporabniškim imenom vidni registriranim članom storitev bergfex ter neregistriranim obiskovalcem našega spletnega mesta in po potrebi obiskovalcem partnerskih ponudb. Vaše komentarje in ocene lahko torej berejo tudi druge osebe. Če ne želite, da je vaše pravo ime povezano s to vsebino, zato svojega pravega imena ne smete kombinirati z uporabniškim imenom. Poleg tega vaše objave v razpravnih forumih v storitvah bergfex shranjujemo z vašim uporabniškim imenom. Te objave so vidne tudi neregistriranim uporabnikom storitev bergfex.

3.5 Podatki iz dnevnika

Ob vsakem dostopu do našega spletnega mesta in storitev bergfex se posamezni podatki v zvezi z vašo interakcijo z našim spletnim mestom in storitvami bergfex, kot so trenutni naslov IP, uporabljeni spletni brskalnik, predhodno obiskano spletno mesto ("referer") in čas dostopa, samodejno prenesejo z vašega računalnika na bergfex, ki jih shrani v tako imenovane dnevniške datoteke. Zgoraj omenjene dnevniške podatke v psevdonimizirani obliki uporabljamo za oblikovanje uporabniških profilov za namene oglaševanja na podlagi potreb, tržnih raziskav in oblikovanja storitev bergfex. Profilov uporabe, ustvarjenih v tem okviru, ne združujemo z vašimi osebnimi podatki. Če se ne strinjate z zgoraj navedeno uporabo vaših podatkov, lahko tej uporabi kadar koli v prihodnosti ugovarjate. V ta namen pošljite pisno sporočilo z ugovorom, v katerem navedite svoje uporabniško ime in e-poštni naslov, shranjen na strani vašega profila v razdelku "Nastavitve", na naslov datenschutz@bergfex.at. Te dnevniške podatke shranjujemo tudi zaradi varnosti podatkov (tj. za zaščito naših sistemov in v njih shranjenih podatkov pred nepooblaščenim dostopom), za odkrivanje in odpravljanje napak v naših sistemih ter v primerih, ko na podlagi določenih dejstev obstaja sum, da se storitve bergfex pod računom člana uporabljajo v nasprotju z zakonom ali pogodbo, npr. za izvajanje kaznivih dejanj, kot je spodbujanje sovraštva (člen 130 nemškega kazenskega zakonika) ali prikazovanje nasilja (člen 131 nemškega kazenskega zakonika).

3.6 Piškotki

Vsak brskalnik uporablja informacije za komunikacijo s spletnimi mesti, do katerih dostopate v zadevnih napravah. Kot spletni portal na svojem spletnem mestu izvajamo različne dejavnosti obdelave podatkov. Poleg lastnih dejavnosti obdelave podatkov se zanašamo tudi na vključevanje vsebin tretjih oseb v naše spletno mesto. To po eni strani počnemo iz vsebinskih/uredniških razlogov, po drugi strani pa iz ekonomskih razlogov izkoriščamo možnost, da damo naše spletno mesto na voljo tretjim osebam kot oglaševalski prostor.
Piškotke uporabljamo zato, da vam omogočimo čim bolj udobno uporabo storitev bergfex. Piškotki so majhne podatkovne datoteke, ki so shranjene na vašem trdem disku in omogočajo, da vas naše spletno mesto prepozna. Uporabljamo tako imenovane "sejne piškotke". To so piškotki, ki se samodejno izbrišejo z vašega trdega diska, ko zapustite spletno mesto. Te piškotke uporabljamo za potrditev, da ste prijavljeni kot član v času trajanja vaše interakcije z našim spletnim mestom. Uporabljamo tudi piškotke, ki so shranjeni na vašem trdem disku tudi po tem, ko se odjavite iz spletnega mesta bergfex. Potrebujemo jih za vašo samodejno prijavo ob naslednji uporabi storitev bergfex in za shranjevanje mesta, za katero želite videti program lokalnega kina. Ti piškotki samodejno potečejo po šestih mesecih. Če piškotkov ne želite, lahko svoj spletni brskalnik nastavite tako, da prepreči shranjevanje piškotkov. Vendar to lahko pomeni, da vseh storitev bergfex ali njihovih funkcij ne boste mogli uporabljati v celoti. Poleg tega iz komercialnih razlogov uporabljamo možnost, da je naše spletno mesto na voljo tretjim osebam kot oglaševalski prostor ("oglaševalski piškotki").

Na bergfexu se uporabljajo naslednje vrste piškotkov:

Piškotki funkcionalnosti, piškotki za prilagajanje, piškotki za analizo delovanja in spletne analize, piškotki za nasprotovanje/oglaševanje/usmerjanje, piškotki za ponovno usmerjanje in piškotki tretjih oseb.

3.7 Storitve spletne analize

Na spletnih mestih storitev bergfex uporabljamo "Google Analytics", storitev spletne analize družbe Google Inc. (v nadaljevanju "Google"), ali primerljive storitve spletne analize. Google uporablja piškotke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočajo analizo vaše uporabe spletnih mest za naše namene. Informacije, ki jih ustvarijo piškotki o vaši uporabi naših spletnih mest, vključno z vašim trenutnim, vendar skrajšanim (glej spodaj) naslovom IP, se prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranijo. Google te informacije uporablja za analizo vaše uporabe naših spletnih mest, za pripravo poročil o dejavnostih uporabnikov naših spletnih mest in za zagotavljanje drugih storitev, povezanih z uporabo interneta. Google lahko te podatke posreduje tudi tretjim osebam, če to zahteva zakon ali če te tretje osebe obdelujejo podatke v Googlovem imenu. Google vašega naslova IP ne bo povezal z nobenim drugim podatkom, ki ga hrani. Namestitev teh piškotkov lahko preprečite z izbiro ustreznih nastavitev v svojem spletnem brskalniku. Kot previdnostni ukrep opozarjamo, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij storitev bergfex. Zbiranju in uporabi vašega IP-naslova s strani storitve Google Analytics lahko kadar koli ugovarjate z učinkom za prihodnost. Več informacij o tem najdete na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout (Prenesite dodatek za deaktivacijo storitve Google Analytics za brskalnike).

3.8 Uporaba tretjih ponudnikov storitev

3.8.1 Facebook
Če ste član facebook.com, vam ponujamo možnost prijave v bergfex prek računa Facebook z uporabo aplikacije Facebook "Facebook Connect", integrirane v našo spletno stran, in uporabo naših storitev. Ta alternativa prijave vam omogoča, da se nekateri vaši osebni podatki, shranjeni na facebook.com, prenesejo iz Facebooka v bergfex. V okviru tega postopka prijave vas bo Facebook obvestil, kateri vaši podatki se bodo prenesli ("Facebookovi podatki"), in vas prosil za izrecno privolitev v to. Brez vaše privolitve nam Facebook ne bo posredoval nobenih osebnih podatkov. Vaše podatke iz Facebooka uporabljamo za namene, opisane v oddelkih 4.1 do 4.4 spodaj, kot del storitev bergfex. Poleg tega jih uporabljamo v anonimizirani obliki za pripravo statističnih podatkov in analiz z namenom izboljšanja in nadaljnjega razvoja storitev bergfex za vse uporabnike. Seveda se lahko, tudi če ste član spletnega mesta facebook.com, registrirate kot uporabnik neposredno v bergfex na našem spletnem mestu kot kateri koli drug uporabnik, ne da bi nam posredovali podatke s svojega računa na Facebooku.

3.8.2 Storitve aplikacij
Za izboljšanje in nadaljnji razvoj naših aplikacij uporabljamo naslednje ponudnike storitev:

Firebase

Amplitude

Appsflyer

RevenueCat

3.9 Apple HealthKit

Prek Apple HealthKit se v bergfex prenašajo samo podatki o srčnem utripu in korakih, ki jih bergfex prebere in shrani samo v povezavi z zadevno dejavnostjo. Vsi zbrani podatki se obravnavajo zaupno, ne posredujejo se tretjim osebam in se ne uporabljajo za namene trženja.
HealthKit je storitev obdelave podatkov o dejavnosti, ki jo zagotavlja Apple Inc. in se uporablja za dostop do podatkov o dejavnosti ali njihovo shranjevanje. Dodatne informacije: Apple HealthKit

3.10 Trajanje skladiščenja

Če se registrirate na našem spletnem mestu, bomo vaše podatke hranili, dokler bo obstajal vaš račun, nato pa le toliko časa, kolikor zahteva zakon.

3.11 Vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki

Med drugim imate pravico (pod pogoji veljavne zakonodaje v ustrezni veljavni različici) (1) preveriti, ali in katere osebne podatke hranimo o vas, ter prejeti kopije teh podatkov, (2) zahtevati popravek, dopolnitev ali izbris vaših osebnih podatkov, ki so nepravilni ali se ne obdelujejo v skladu z zakonom, (3) zahtevati od nas omejitev obdelave vaših osebnih podatkov, in (4) v določenih okoliščinah ugovarjati obdelavi vaših osebnih podatkov ali preklicati predhodno dano soglasje za obdelavo, pri čemer to ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se izvaja na podlagi soglasja, danega do tega trenutka in do preklica, (5) zahtevati prenosljivost podatkov, (6) poznati identiteto tretjih oseb, katerim se posredujejo vaši osebni podatki, in (7) vložiti pritožbo pri pristojnem organu.

4. Uporaba podatkov

4.1 Uporaba storitev bergfex

Vaše osebne podatke uporabljamo, da vam omogočimo uporabo storitev bergfex in zagotavljanje storitev, ki so na voljo kot del storitev bergfex, ter da vam omogočimo dostop do storitev tretjih oseb.

4.2 Glasilo

Redno vam pošiljamo novice s turističnimi ponudbami in informacijami. Novičke pošiljamo le tistim osebam, ki so se v svojem uporabniškem profilu, v obrazcu za povpraševanje, v nagradni igri itd. samostojno in aktivno strinjale, da jih bodo prejemale. Registracija ne povzroči samodejnega pošiljanja naših novic. Svojo privolitev za prejemanje novic lahko kadar koli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov na podlagi privolitve pred njenim preklicem.

4.3 Prilagojene storitve in vsebina

Ponujamo vam prilagojene storitve, s katerimi vam prikazujemo vsebine, kot so smučišča, spletne kamere, vreme itd., optimizirane glede na vaše osebne interese. V ta namen uporabljamo informacije, ki jih lahko po želji vnesete pri nas, zlasti vaša najljubša smučišča. Vendar teh osebnih podatkov ne posredujemo naprej.

4.4 Preganjanje nezakonitih in nepogodbenih dejanj; zagotavljanje varnosti podatkov

Vaše osebne podatke, vključno s podatki, shranjenimi v vašem profilu, in vašim naslovom IP, lahko uporabimo za namene varnosti podatkov ter za preprečevanje in pregon dejanj v zvezi z uporabo storitev bergfex, za katera obstaja sum, da so nezakonita ali predstavljajo kršitev pogodbe, zlasti kaznivih dejanj, kot je spodbujanje sovraštva (člen 130 StGB) ali prikazovanje nasilja (člen 131 StGB), ali v primeru bistvene kršitve naših splošnih pogojev poslovanja.

5. Zaščita vašega računa člana

Geslo je ključ do vašega računa člana. Uporabljajte različne številke, črke in posebne znake ter svojega gesla ne delite z nikomer. Če geslo delite z drugimi, ne pozabite, da ste odgovorni za vsa dejanja, ki se zgodijo prek vašega članskega računa, in ste lahko predmet pravnih postopkov. Če je vaše geslo iz kakršnegakoli razloga ogroženo, nas o tem takoj obvestite in spremenite geslo. Vaše geslo hranimo v šifrirani obliki v skladu z najsodobnejšimi tehnologijami, zato ga ne moremo videti ne mi ne tretje osebe.

6. Pravica do obveščenosti

Kot član bergfexa imate pravico, da kadar koli prejmete informacije o vrsti in obsegu podatkov, ki jih hranimo o vas v skladu z veljavnimi zakoni o varstvu podatkov. V svojem računu bergfex (nastavitve / razdelek Moji podatki) lahko kadar koli dobite pregled podatkov, ki jih hranimo o vas. Če nimate računa bergfex, nam pošljite sporočilo po e-pošti na naslov datenschutz@bergfex.at in takoj boste prejeli informacije o tem, kje in katere podatke smo shranili o vas.

7. Izbris podatkov

Kadar koli lahko zahtevate izbris svojega računa, tako da pošljete e-poštno sporočilo na naslov datenschutz@bergfex.at zahtevo. Vaše osebne podatke, vključno s komentarji in uporabniškim imenom, bomo nemudoma izbrisali. Iz izbrisa so lahko izvzeti le podatki, ki jih še vedno potrebujemo za uveljavljanje obstoječih pogodbenih ali zakonskih pravic do vas, npr. v primeru pravnih sporov, ali ki smo jih po zakonu dolžni hraniti. Te podatke bomo blokirali. Če imate račun bergfex, lahko v razdelku "Nastavitve -> Moji podatki" kadar koli sami izbrišete celoten račun. Tam boste dobili tudi pregled nad tem, katere podatke smo shranili o vas.
Poleg tega bomo vaš račun preverili po dveh letih. Če v tem obdobju ne bomo zaznali nobene dejavnosti, vam bomo vsaka dva meseca poslali potrditvena e-poštna sporočila. Po treh letih brez dejavnosti ali potrditve bomo vaš račun izbrisali (razen računov z javnimi ogledi).

8. Spremembe tega pravilnika o zasebnosti

Pridržujemo si pravico, da te določbe o varstvu podatkov kadar koli spremenimo v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu podatkov. O takšnih spremembah vas bomo vnaprej obvestili po elektronski pošti. Spremenjene določbe o varstvu podatkov začnejo veljati na datum, naveden v spremenjenih določbah o varstvu podatkov.

9. Soglasje za zbiranje in uporabo podatkov

Za nekatere zgoraj opisane uporabe vaših osebnih podatkov je potrebna vaša privolitev:
9.1 Strinjam se, da lahko družba bergfex hrani in uporablja moje osebne podatke, vključno s podatki, navedenimi v mojem profilu, in mojim naslovom IP, za namene varnosti podatkov ter za preprečevanje in pregon dejanj v zvezi z uporabo storitev družbe bergfex, za katera obstaja sum, da so nezakonita ali predstavljajo kršitev pogodbe, zlasti v primeru kaznivih dejanj, kot je spodbujanje sovraštva (§ 130 StGB) ali prikazovanje nasilja (§ 131 StGB), ali v primeru večje kršitve splošnih pogojev poslovanja družbe bergfex.

9.2 Strinjam se, da me bergfex v novicah po elektronski pošti obvešča o novih funkcionalnostih, ponudbah in promocijah na bergfexu, mi pošilja osebne statistike na strani "Moj bergfex", opozarja na nova zasebna sporočila ali vpise v knjigo gostov na moji profilni strani in/ali me seznanja s storitvami in izdelki podjetij, s katerimi bergfex sodeluje. Od prejemanja novic se lahko kadar koli odjavim prek povezave, ki je na voljo v zadevnih novicah, ali prek nastavitev v svojem profilu.

9.3 Soglašam, da bergfex uporabi podatke iz mojega profila (npr. tudi starost, spol in okus za filme) in moje ocene smučišč, da mi ponudi prilagojene storitve in vsebine.

9.4 V kolikor sem se registriral/a pri bergfexu prek svojega Facebook računa z uporabo aplikacije Facebook Connect na spletnem mestu bergfex in soglašam, da Facebook posreduje moje Facebook podatke bergfexu, soglašam, da bergfex uporablja moje Facebook podatke za namene, opisane v točkah 9.2 do 9.3.
Télécharger l'application
1. v pametnem telefonu odprite aplikacijo caméra
2 Usmerite kamero proti kodi QR
3. brezplačno prenesite bergfex: randonnée & trace GPS