Koroška sodi med najbolj hribovite slovenske pokrajine. Zaznamujejo jo belina skal in mehki obronki predalpskega hribovja, ki ji z zelenilom gozdov dajejo značilno veduto.

Koroški gozdovi so globoki in temni, tu in tam skoraj neprehodni, a vendar večinoma dobesedno prepredeni s kolovozi in gozdnimi potmi, njihovi grebeni pa so dostopni po stezicah, ki praviloma vodijo do najboljših razglednih točk. Ob markiranih planinskih poteh so številne koče, kjer pohodnikom nudijo toplo zavetje in prenočišče, krepčilno hrano in pijačo ter prijazne nasvete.

Čez Koroško potekata Evropska pešpot E6 in Slovenska planinska pot. Planinci se radi podajo na Koroško planinsko pot, na pohode po širnih prostranstvih Pohorja, na vrhove Kozjaka, Uršlje gore ali Smrekovca, ali pa na zahtevnejše gorske vzpone na Peco, Olševo ali Raduho. V okolici večjih krajev je urejenih mnogo zanimivih tematskih poti, primernih za sproščujoče sprehode, rekreacijo ali pa raziskovalna potepanja. Na množico planincev tod, razen ob posebnih dnevih, ne boste naleteli, zato bo doživetje neokrnjene narave še toliko bolj pristno.

S svojo gosto mrežo obstoječih manj prometnih in gozdnih cest ter z rastočo mrežo kolesarskih stez in poti nudi Koroška številne možnosti za kolesarjenje in doživljanje edinstvene pokrajine med Alpami in reko Dravo. Preko 1.000 km označenih ali na zemljevide vrisanih kolesarskih tur različnih vrst in težavnosti, številne gorske in gozdne ceste ter kolovozi, edinstveno podzemno kolesarjenje, veliko izjemnih »single trailov« za gorske kolesarje, prvi gorskokolesarski park v Sloveniji, mednarodna Dravska kolesarska pot, Štrekna - kolesarska pot po Mislinjski dolini, številne kolesarske prireditve in tekmovanja… Vse to in še več vam na Koroškem omogoča brezmejno kombiniranje tur med gorami, na gore, okoli ali kar skozi njih.

Projekt „Koroška@digital“ financirajo Republika Slovenija in Evropska unija - iz Evropskega sklada za regionalni razvoj - ter občine Koroške regije.

Ocenjevanje 5,0
Moja ocena:

Nasveti za prosti čas Koroška

Prikaži vse nasvete za prosti čas


Pišite na Koroška

RRA Koroška - Regionalna razvojna agencija za Koroško, d.o.o.
Meža 10, SI-2370 Dravograd

Telefon
+386 59 085 190
Domača stran
https://www.koroska.si/
E-Mail
turizem@rra-koroska.si

Zahtevek und Naročilo brošure

Gorske železnice Poletno delovanje
Najnovejše ocene

Spletne kamere