Iskanje ()
Themen einblenden
Smučišča
Tek na smučeh
Bivališča
Poletje
Pohodniške ture
Alpinistične ture
Zimske ture
Kolesarske ture
Tekaške ture
Jezera za kopanje
Hangneigung
45°
40°
35°
30°

BERGFEX: Ravne na Koroškem: Dopust Ravne na Koroškem - Potovati Ravne na Koroškem

Koroška - slowenisches Kärnten

Ravne na Koroškem

394m
Zemljevid
Skrij zemljevid

Ravne na Koroškem


394m

Ravne na Koroškem so upravno, gospodarsko in kulturno središče Mežiške doline. Ležijo ob spodnjem delu reke Meže, pod mogočno Uršljo goro.

Mesto, znano po večstoletni železarski in jeklarski tradiciji, se je vse do konca druge svetovne vojne imenovalo Guštanj. Ime Gutenstein je prvič zapisano leta 1248. Takrat se je ob sotočju reke Meže in potoka Suha začel ob stari antični cesti razvijati značilen srednjeveški trg. Danes predstavlja ogrodje starega mestnega jedra cerkev sv. Egidija, skupaj z ohranjenimi hišami v Stari ulici in na Trgu svobode.

Na južno teraso nad mestnim jedrom, na Čečovje, vodijo mogočne stopnice, za njimi pa je arhitekturno dobro zasnovano industrijsko naselje s stanovanjskimi hišami in bloki. Na vzhodni terasi je zraslo urbano naselje Javornik, na zahodu Dobja vas in na severu Strojnska Reka.

Ravne pa so kljub hitri rasti po drugi svetovni vojni dobile videz urejenega sodobnega mesta. Začetki organiziranega ukvarjanja s turizmom na Ravnah segajo že v 19. stoletje, ko so na okoli tri kilometre oddaljenem Rimskem vrelcu v Kotljah začele obratovati “toplice za bolne na želodcu in mehurju, nahodne in malokrvne”. Naravne danosti in pestra, dobro urejena infrastruktura mesta in okolice nudijo možnosti za ukvarjanje s široko paleto športno-rekreacijskih dejavnosti v vseh letnih časih. Za aktivno preživljanje prostega časa je posebej pomemben odlično urejen mestni športni park (pokrit bazen, sodoben atletski stadion, športna igrišča in dvorane, smučarski poligon).

Med najpomembnejšo arhitekturno dediščino na Ravnah sodi grad Ravne, v katerem domuje Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika.

Ravenski muzej ima v njem stalne zbirke iz zgodovine kraja in Mežiške doline. Muzej upravlja tudi s Forma vivo - zbirko monumentalnih kiparskih skulptur iz jekla, ki krasijo urbane elemente mesta in okoliških krajev, ter s Prežihovo bajto - spominskim muzejem pisatelja Prežihovega Voranca.

Quelle: www.slovenia.info/si/-ctg-kraji/Ravne-na-Koro%C5%A1kem-.h...

Ocenjevanje 5,0
Moja ocena:

Nasveti za prosti čas Ravne na Koroškem

Ravne na Koroškem
Ravne na Koroškem

Alle Freizeittipps anzeigen


Kontakt Ravne na Koroškem

TIC Ravne na Koroškem
Trg svobode 21, SI-2345 Ravne na Koroškem

Telefon
+386 (0)2 8221219
FAKS
+386 (0)2 8221219
Domača stran
http://www.ravne.si/tic
E-Mail
tic.ravne@siol.net

Vprašanje in Naročanje prospektov Bivališča

Vlečnice Poletno obratovanje
  • Poseka/Ravne
    10.05.2019 - 05.10.2019 (2 Vlečnice)
Unterkünfte finden Ravne na Koroškem
Zadnje ocene

Spletne kamere

Keine Einträge gefunden.

Es wurden %count% Einträge gefunden. Bitte Suche verfeinern.

Lokale Suchergebnisse (Entfernung <= 25km)

Weitere Suchergebnisse (Entfernung > 25km)

Alle %count% Suchergebnisse

%Name% %Region%
%Typ% %Hoehe%