Iskanje ()
Themen einblenden
Smučišča
Tek na smučeh
Bivališča
Poletje
Pohodniške ture
Alpinistične ture
Zimske ture
Kolesarske ture
Tekaške ture
Jezera za kopanje
Hangneigung
45°
40°
35°
30°

BERGFEX: Radlje ob Dravi: Dopust Radlje ob Dravi - Potovati Radlje ob Dravi

Koroška

Radlje ob Dravi

370m
Zemljevid
Skrij zemljevid

Radlje ob Dravi


370m

Občina Radlje ob Dravi leži v Zgornji Dravski dolini, med Pohorjem, reko Dravo in Kozjakom. V 14-ih naseljih občine, ki se razteza na 94 km², živi 6.148 prebivalcev.

Največje naselje so Radlje ob Dravi, ki hkrati predstavljajo tudi upravno središče občine. Villa Radela se prvič omenjena v listinah leta 1161, kot trg pa leta 1268. O častitljivi starosti kraja pričajo tudi najdbe iz rimskih časov. Radlje še danes ohranjajo svojo značilno trško podobo.

Občina Radlje ob Dravi se ponaša z bogato zgodovinsko tradicijo, ki je pustila svoj pečat tako v Radljah ob Dravi, kot tudi v naseljih Dobrava, Brezni vrh, Radelca, Remšnik, Sv. Anton na Pohorju, Sv. Trije Kralji, Spodnji Orlici, Št. Janžu pri Radljah, Vasi, Vuhredu, Spodnji in Zgornji Vižingi ter na Zgornjem Kozjem vrhu. Obiskovalci občine lahko izbirajo tudi med številnimi možnostmi za rekreacijo, saj razgibano območje Dravske doline, Pohorja in Kozjaka ponuja številne pohodne, kolesarske in učne poti. Prav slednje so odlična priložnost za obiskovalce, da združijo prijetno s koristnim.

Športno ponudbo sta poleg številnih igrišč za nogomet, igrišča na mivki za odbojko, tenis igrišča, kegljišča in plezalnih sten, dodatno popestrili nova Športna hiša Radlje, ki je že odprla svoja vrata in nov Športni stadion. Turistični in športni ponudbi svoje doprinesejo tudi številni kulturni dogodki in seveda kulinarika.

V poletnih mesecih se v Radljah odvijajo številne prireditve v okviru Koroškega kulturnega poletja. September pa je mesec, ko občina praznuje svoj praznik in takrat so številne prireditve združene v t.i. Radeljska srečanja. Poleg tega različna društva v občini, organizacije, institucije in številni posamezniki tekom leta organizirajo različne prireditve, ki so namenjene tako občanom in občankam, kot tudi obiskovalcem ob drugod.

Quelle: www.slovenia.info/si/-ctg-kraji/Radlje-ob-Dravi-.htm?_ctg_kraji=3932&lng=1&redirected=1

Ocenjevanje 4,0
Moja ocena:

Nasveti za prosti čas Radlje ob Dravi

Radlje ob Dravi

Alle Freizeittipps anzeigen


Kontakt Radlje ob Dravi

TIC Radlje ob Dravi
Koroška cesta 4, SI-2360 Radlje ob Dravi

Telefon
+386 (0)2 887 32 89
FAKS
+386 (0)2 887 32 90
Domača stran
http://www.radlje.si
E-Mail
obcina.radlje@radlje.si

Vprašanje in Naročanje prospektov Bivališča

Vlečnice Poletno obratovanje
Smučišča
Unterkünfte finden Radlje ob Dravi
Zadnje ocene

Keine Einträge gefunden.

Es wurden %count% Einträge gefunden. Bitte Suche verfeinern.

Lokale Suchergebnisse (Entfernung <= 25km)

Weitere Suchergebnisse (Entfernung > 25km)

Alle %count% Suchergebnisse

%Name% %Region%
%Typ% %Hoehe%