Podzemlje Pece - ogled rudnika s kajakom

Logotip Podzemlje Pece - ogled rudnika s kajakom
Logotip Podzemlje Pece - ogled rudnika s kajakom

Ogled rudnika s kajakom.

Leta 1994 so ustavili proizvodnjo rude v mežiških rudnikih. Ob tem so prenehali črpati vodo iz rudnika, zato je le-ta zalila spodnje dele do vodnega rova, po katerem danes prosto izteka iz rudnika. Voda je zalila tudi velike odkope, ki so jih naredili rudarji in danes izgledajo kot čarobna podzemna jezera.

Pot podzemne avanture se prične pred rudarskim muzejem na Glančniku v Mežici, kjer se turisti vkrcajo na pravi rudarski vlak. Z jamskim vlakom se peljejo po 3,5 km dolgem Glančnik rovu do Unionskega vpadnika. Od tod se peš se spustijo, 95m po stopnicah do nivoja vode. Pred vstopom v vodo dobijo potrebno zaščitno opremo (škornje-hlače iz neoprena, nepotopljiv jopič, jamarsko čelado s svetilko) nato pa se spustijo v rov zalit z vodo, v katerem že čakajo posebni kajaki za dve do tri osebe. Z vodnikom se odpravijo po manjši podzemni reki do jezerc skoraj 700m pod površjem zemlje, kjer se nadaljuje čarobna vožnja. Obiskovalci lahko sami veslajo po mirni in čisti vodi, ter raziskujejo podzemni labirint, zalite rove in odkope, na koncu pa se skozi ozek rov in čez manjšo brzico odpeljejo nazaj do izhodišča.

Urnik: Od torka do nedelje, od 20. februarja do 20. decembra.

Trajanje: 4 do 5 ur.

Izhodišče: Info center, Glančnik 8, SI 2392 Mežica.

Cena: 55 € na osebo, ki vključuje:

-lokalnega vodnika,
-prevoz z jamskim vlakom,
-knapovsko malico,
-izposojo kajaka in jamarske opreme: gumijasti škornji, zaščitna obleka, reševalni jopič, čelada z naglavno svetilko,

Bergwerkstour mit dem Kajak ist nur nach vorheriger Absprache möglich. Sie können die Tour reservieren via email (info@podzemljepece.com) oder Telefon (+38628700180).

Kontaktni podatki

Dodatne informacije:
http://www.podzemljepece.com

Poizvedbe na:
info@podzemljepece.com
Namestitev Mežica
Loterija
Produkt-Paket für die ganze Familie
Primavera XXL-Gewinnspiel