Kranj je slikovito mesto na skalnatem pomolu med gorskima rekama Savo in Kokro.

Leži na križišču pomembnih prometnih poti, ki povezujejo Severno Evropo s Sredozemljem ter Zahodno Evropo z Vzhodno Evropo. Staro mestno jedro je bogato s kulturno-zgodovinskimi znamenitostmi in zato že od leta 1983 zaščiteno kot kulturni spomenik. V mozaik razvoja mesta so s svojim delovanjem dodajali kamenčke tudi veliki Slovenci, med katerimi zagotovo lahko izpostavimo Franceta Prešerna.

Danes je v mestni občini 49 naselij ki se razprostirajo vse do vznožja Šmarjetne gore in Sv. Jošta, na severovzhodu proti Preddvoru, na vzhodu proti Šenčurju in na jugu proti Trbojskemu jezeru. Okolico Kranja odlikujejo številne naravne lepote in kulturne znamenitosti, privlačne rekreacijske, pohodniške in kolesarske poti ter raznolika kulinarična ponudba. Kot četrto največje mesto v Sloveniji ima Kranj status gospodarskega, kulturnega in športnega središča Gorenjske.

Je sodobno mesto z različnimi obrazi, kjer se staro ljubeznivo prepleta z novim, vse podobe pa se ubrano združujejo v eno samo. S svojo kulturno, zgodovinsko, naravno in tehniško dediščino ter s sproščenim vzdušjem manjšega kraja, je Kranj zagotovo vreden obiska.

Quelle: www.slovenia.info/si/-ctg-kraji/Kranj-.htm?_ctg_kraji=2586&lng=1&redirected=1

Ocenjevanje 5,0
Moja ocena:

Nasveti za prosti čas Kranj

Prikaži vse nasvete za prosti čas


Pišite na Kranj

Zavod za turizem Kranj - TIC Kranj
Glavni trg 2, SI-4000 Kranj

Telefon
+386 4 2380450
Faks
+386 4 2380451
Domača stran
https://www.visitkranj.com
E-Mail
info@visitkranj.com

Zahtevek und Naročilo brošure