Kranjska Gora je občinsko središče in največji kraj Zgornjesavske doline. Je tudi gorski turistični kraj in pomembno, svetovno znano zimskošportno središče.

Okrog starega vaškega jedra je zrasel nov, turistični del naselja s hoteli, zasebnimi sobami in apartmaji, počitniškimi domovi, rekreacijskimi objekti in trgovskim središčem.
Tisti, ki si na počitnicah želite več miru, sproščenosti, morda pristnejšega stika z domačini, pa lahko izberete eno izmed idiličnih okoliških vasic.

Zgodba o Kranjski Gori sega v drugo polovico 14. stoletja, v leta, ko so prebivalci začeli v večji meri sekati tamkajšnje gozdove ter jih spreminjati v kmetijska zemljišča in pašnike za ovce in govedo. Strateško pomembna je postala med 1. svetovno vojno, ko so ruski ujetniki zgradili vojaško cesto čez 1611 m visok preval Vršič iz doline Save v dolino Soče.

Sloves turističnega kraja je Kranjska Gora pridobila z izgradnjo železniške proge in s prvimi obiskovalci. Nekoliko kasneje pa so skoki in poleti v Planici ponesli ime kraja in doline v svet. To je vzpodbudilo skokovit turistični razcvet kranjskogorskega območja, še posebej, ko so ob koncu petdesetih let na pobočjih Vitranca zrasle prve žičnice.

Quelle: www.slovenia.info/si/-ctg-kraji/Kranjska-Gora-.htm?_ctg_kraji=2598&lng=1&redirected=1

Načrtujte počitnice

Prikaži vse nastanitve

Ocenjevanje 4,9
Moja ocena:

Nasveti za prosti čas Kranjska Gora

Prikaži vse nasvete za prosti čas


Pišite na Kranjska Gora

TIC Kranjska Gora
Kolodvorska 1c, SI-4280 Kranjska Gora

Telefon
+386 4 5809 443
Domača stran
https://www.kranjska-gora.si
E-Mail
info@kranjska-gora.eu

Zahtevek und Naročilo brošure Namestitev

Smučišča
Namestitev Kranjska Gora
Najnovejše ocene

Spletne kamere

Loterija
Pullover, Skibrille oder Anorak
Gewinnspiel der Marke Strawanza®