Adria Küste / Karst Region

Logotip Adria Küste / Karst Region
Logotip Adria Küste / Karst Region

Rumena je barva sonca, ki boža slikovita mediteranska mesta na Jadranski obali. Njegovi žarki so prevzeti zaradi lepot kraške pokrajine, kjer so nasadi oljčnih gajev in vinogradov, sadovnjaki breskev in češenj. Pod njihovimi koreninami ležijo nekateri najlepši podzemni svetovi našega planeta. V Sloveniji je več kot osem tisoč kraških jam in vrtač in dvajset teh zakladnic mojstrovin iz apnenca, ki so jih ustvarile presihajoče kraške reke, so usposobili in odprli za turiste.

Vsak kilometer slovenske obale odkrije novo presenečenje. Tu je naravno najdišče z bogato zalogo laporja in peščenca in edinstvena osemdeset metrov visoka strunjanska pečina, ki je najvišja pečina iz fliša na jadranski obali. Tu so sečoveljske soline, prvič omenjene v 13. stoletju in bližnje zatočišče za več kot 150 vrst ptic. Tu so mesta Piran, Izola in Koper, ki privabljajo obiskovalce s svojimi srednjeveškimi jedri, medtem ko Portorož, čeprav je bil omenjen že leta 1251, ponuja številne moderne hotele s kongresnimi dvoranami, polno opremljeno marino, jadralno letališče, igralnico in raznoliko ponudbo poletnih kulturnih, zabavnih in športnih dogodkov. Nedaleč od obale vas pričakujejo lepote slovenske Istre z njenimi slikovitimi vasicami. Med njimi je na primer Hrastovlje s cerkvijo Svete Trojice, ki je okrašena s pripovednimi pozno gotskimi freskami, med katerimi je tudi Mrtvaški ples.

Za slovensko obalo je področje Krasa. V kleteh kamnitih hiš vam nalijejo in prodajo izvrstna vina, na podstrešjih pa burja suši pršut. Gurmanski raj je tudi raj za tiste, ki imajo radi kraško podzemlje. Škocjanske jame, ki so na UNESCO-vem seznamu svetovnih, naravnih in kulturnih znamenitosti, se ponašajo s 1400 metrov dolgo in 150 metrov globoko podzemno sotesko reke Reke.

V Sloveniji, katere jezik je prispeval številne izraze k svetovnemu proučevanju Krasa, najdemo tudi najstarejšo turistično jamo v Evropi: Vilenico pri Divači, ki je že v prvi polovici 17. stoletja nudila vodene oglede.

Morda niste vedeli, da izvira plemeniti Lipicanec iz Slovenije. Lipica, kjer je bila leta 1580 ustanovljena kobilarna, je danes priljubljeno turistično središče z jahalno šolo, hoteli, bazenom, golf igriščem in kazinojem.

Quelle: www.slovenia.info/si/-ctg-regije/Die-Adria-K%C3%BCste-und-die-Karst-Region.htm?_ctg_regije=19&lng=1&redirected=1

Ocenjevanje 4,5
Moja ocena:

Nasveti za prosti čas Adria Küste / Karst Region

Prikaži vse nasvete za prosti čas


Pišite na Adria Küste / Karst Region

STIC - Slowenisches Tourist-Info-Center
Krekov trg 10, SI-1000 Ljubljana

Telefon
+386 1 3064575
Faks
+386 1 3064580
Domača stran
http://www.slovenia.info/
E-Mail
stic@visitljubljana.si

Zahtevek und Naročilo brošure