Adria Küste / Karst Region

Koper

4m
Zemljevid
Skrij zemljevid
Koper
4m

45°32,5' severne širine in 13°45,5' vzhodne dolžine. Posebnosti sredozemskega podnebja, vpliv celinske notranjosti. To je Koper z milimi zimami in toplimi ter suhimi poletji. Kaj je lepšega, kot stati ob morju oviti v rahel piš maestrala, opazovati škrlatno nebo, ko piha jugo, ali pa zreti v razburkano morje, medtem ko burja poplesava z valovi?

Kamni sivega istrskega peščenjaka, osem obodnih trgov z belo kamnito preprogo, enajst drugih trgov, ostanki mogočnega obzidja, prepletajoče se ozke uličice. Vijejo se proti osrednjemu trgu, ki ga krasi največja stolnica na Slovenskem. Govorijo o preteklosti in sedanjosti. Pročelja zgradb in njihova notranjost pa ped za pedjo odkrivajo tisočletno zgodovino Kopra, Iustinopolisa, Caprisa, Beneške republike, razcveta gotike in renesanse. Do današnjih dni.

Prepusti se valovanju poletja, z gledališkimi igrami med zidovi starega mesta, pozimi pa nazdravi Novemu letu in letom, ki prihajajo. Z domačo obrtjo, z joto, bobiči, palento, bakalajem, brodetom, ribjimi specialitetami in vini tako tipične vinske cvetlice.

Dolina gradov s prvim, Socerbskim gradom se vije pod robom kot limes, ki je nekdaj ločeval beneško republiko od avstrijskih dežel. Pot vodi preko Hrastovelj z najstarejšimi freskami in znamenitim plesom mrtvakov, do stolpa v Hrvojih, najvišje točke v Istri. Pogled se dotakne horizonta. Medtem pa popotniki, jezdeci na konjih in kolesarji odkrivajo bogastva slapov, brzic, tolmunov mejne reke Dragonje. Oaza s kristalno čisto vodo in lepota okolja, zaradi katere se zdi, da se je čas ustavil.

Vir: www.slovenia.info/si/Orte-Sloweniens/Koper-Capodistria-.htm?_ctg_kraji=2578&lng=1&redirected=1

Ocenjevanje 4,5
Moja ocena:

Nasveti za prosti čas Koper

Alle Freizeittipps anzeigen


Kontakt Koper

TIC Koper
Titov trg 3, SI-6000 Koper

Telefon
+386 5 6646403
FAKS
+386 5 6646406
Domača stran
https://www.koper.si
E-Mail
tic@koper.si

Vprašanje in Naročanje prospektov Bivališča

Zadnje ocene

Spletne kamere

Keine Einträge gefunden.
Es wurden %count% Einträge gefunden. Bitte Suche verfeinern.
Lokale Suchergebnisse (Entfernung <= 25km)
Več rezultatov (Entfernung > 25km)
Vsi %count% Rezultati iskanja
%name% %region%
%type% %elevation%