Morje, veter, sol, mediteranske vonjave, palme, vrtnice in zimzeleno rastlinje, sprostitev, zabava in družabnost so besede, s katerimi najlažje predstavimo Portorož, obmorski kraj, ki leži v srcu Evrope. Prepletanje različnih kultur in glasbe, narava, gastronomski užitki in pestra zgodovinska preteklost ustvarjajo okolje, v katerem lahko pozabimo na vsakodnevne napetosti in se sprostimo.

Sproščujoče sprehajanje ob morju, krepčilni tek po plaži, plavanje v morju in bazenih, lepotilni in zdravstveni programi v termah ali športno rekreativne dejavnosti nas napolnijo z novo energijo.

Portorož je tesno povezan z bližnjim Piranom, majhnim srednjeveškim mestecem, ki je pridobilo slavo in bogastvo s s pridelavo soli v solinah, ki so bile ene največjih v tem delu sveta. Danes so te večinoma opuščene in dajejo zavetje številnim vrstam ptic, ki tukaj gnezdijo ali počivajo na svoji poti proti jugu. Prav soline so s svojimi naravnimi sestavinami - sol, slanica in solinsko blato - omogočile razvoj turizma v Portorožu.

Že v 19. stoletju so odkrili zdravilne učinke teh sestavin in v Portorožu postavili prve hotele in termalne ustanove. Danes je Portorož priljubljen kraj tako za delo, kot za oddih in zabavo. O tem priča množica udobnih hotelov z modernimi bazeni, pestra ponudba restavracij in prireditve, ki privabljajo obiskovalce.

Portorož je tudi priljubljeno kongresno središče. Številne seminarske in kongresne dvorane, ki lahko sprejmejo tudi do 1.500 gostov, so prizorišče pomembnih domačih in mednarodnih srečanj. V Portorožu so tudi igralnice, kjer mnogi obiskovalci preizkušajo srečo ob poskakovanju kroglice, šelestenju kart ali žvenketu igralnih avtomatov.

Quelle: www.slovenia.info/si/Orte-Sloweniens/Portoro%C5%BE-.htm?_ctg_kraji=2654&lng=1&redirected=1

Ocenjevanje 3,8
Moja ocena:

Nasveti za prosti čas Portorož

Prikaži vse nasvete za prosti čas


Pišite na Portorož

TIC Portorož
Obala 16, SI-6320 Portorož

Telefon
+386 5 6742220
Faks
+386 5 6748261
Domača stran
https://www.portoroz.si
E-Mail
ticpo@portoroz.si

Zahtevek und Naročilo brošure

Spletne kamere

Loterija
2 Nächte für 2 Personen, inkl. HP
Gewinnspiel: Alpinhotel Pacheiner auf der Gerlitze