Kobarid, majhno in prijazno mestece, se nahaja na zgodovinskem križišču poti skozi Posočje in proti Furlaniji. Območje Kobarida, majhnega kraja pod mogočnim Krnom (2244 m), poleg mesta Kobarid in okolice obsega Breginjski kot, Livško, Trnovsko sotesko – središče raftinga in kajakaških podvigov – ter čudovite gorske vasice pod Krnom (Drežnica, Vrsno, Krn).

Preteklost
Številne arheološke najdbe iz železnodobnega grobišča pričajo o strateškem pomenu kraja v davnini.

Največji pečat je Kobaridu pustila 1. svetovna vojna. Pripoved o zgodovini kraja in predvsem o soški fronti je podana v Kobariškem muzeju, najboljšem evropskem muzeju leta 1993. Eksponati, veliki reliefi okoliškega gorovja, bogato fotografsko gradivo in multivizijska projekcija tankočutno pripovedujejo zgodbo težkih in krvavih dni ob Soči.

Zanimiva in poučna je Kobariška zgodovinska pot, ki nas popelje skozi čas in naravne lepote okolja.

Kulinarika
Kobarid je tisto mesto v Sloveniji, ki se lahko pohvali z največjim številom odličnih restavracij v enem samem kraju. Združeni so v Kobariški gastronomski krog. Tudi za najbolj razvajene ljubitelje dobre hrane in vrhunskih vin bo obisk Kobarida veliko doživetje.

Aktivne počitnice
Tako kot ostali kraji v dolini Soče se tudi tu pohvalijo z izjemno naravno dediščino in široko paleto možnosti za preživljanje aktivnih počitnic. Rafting, kajak, hidrospeed, gorsko kolesarjenje, jadranje s padali, pohodništvo in planinstvo, ribolov – prav vsakdo si lahko najde svoj najljubši program.

Quelle: www.slovenia.info/si/Orte-Sloweniens/Kobarid-.htm?_ctg_kraji=2858&lng=1&redirected=1

Ocenjevanje 5,0
Moja ocena:

Nasveti za prosti čas Kobarid

Prikaži vse nasvete za prosti čas


Pišite na Kobarid

Kobarid Info Zentrum
Trg svobode 16, SI-5222 Kobarid

Telefon
+386 5 3800490
Domača stran
https://www.dolina-soce.com
E-Mail
info.kobarid@dolina-soce.si

Zahtevek und Naročilo brošure

Infomaterial Download

Smučišča

Spletne kamere

Loterija
Produkt-Paket für die ganze Familie
Primavera XXL-Gewinnspiel