Središče zgornje-soške doline, ki se nahaja tik ob Triglavskem narodnem parku. Po Bovškem so razpršene svojstvene vasice: Srpenica, Žaga, Log Čezsoški, Čezsoča, Plužna, Log pod Mangrtom, Kal-Koritnica, Lepena, Soča in Trenta.

V preteklosti je bila za Bovec pomembna stara prometna pot, ki je povezovala Trst z Dunajem, kasneje pa so kraje na Bovškem zaznamovale bitke I. svetovne vojne. Danes lahko ostalinam iz tega časa sledimo po Poteh miru.
Bovec je mesto z dolgo turistično tradicijo in bogato ponudbo športnih aktivnosti.

Pozimi smučarska sezona na smučišču Kanin – Sella Nevea traja vse do prvomajskih praznikov. V dolini so urejene proge za tek na smučeh, bovške športne agencije pa organizirajo tako dnevno kot nočno sankanje.

V poletnih mesecih široko paleto športnih aktivnosti ponujajo že vodni športi na reki Soči, a tu so še kolesarjenje, pohodništvo, planinstvo, jahanje, golf, jadralno padalstvo, padalstvo in letalstvo. Za slednje je zanimivo manjše športno letališče tik ob Bovcu.

Kraj je zanimiv tudi zaradi ponudbe prireditev in festivalov. Če izpostavimo le večje tradicionalne prireditve, so to:

  • Alpe Adria Giro Kolesarska dirka treh držav postaja tradicionaln preizkušnja in je s traso po Julijskih Alpah ena izmed najlepših kolesarskih tekem.

-Soča Outdoor Festival: Soča Outdoor Festival vsako leto povezuje Dolino Soče s številnimi športnimi tekmovanji in pestrim spremljevalnim programom.

  • OrkesterkamP. Mednarodni glasbeni festival in orkestrska šola OrkesterkamP nudi intenzivno izobraževanje na profesionalni kakovostni ravni, hkrati pa popestri poletno dogajanje na Bovškem s simpatičnimi koncerti.
  • Kmečke igre: Tradicionalna etnološko-zabavna prireditev, ki v Čezsoči poteka že od leta 1985, vsako leto nasmeji obiskovalce in tekmovalne ekipe iz vse Slovenije.
  • Čomparska noč je etnološka in zabavna celodnevna prireditev, ki se običajno odvija med vikendom okoli 15. avgusta. Tu lahko poskusite tipično jed čompe an skuta, krompir s skuto.
  • Bovec maraton: Bovec Maraton bo s trasami ob smaragdni Soči in po skritih kotičkih Bovške zagotovo eden najlepših in zares uživaških tekov, za katerega upamo, da po postal tradicionalna športna prireditev.
  • Festival pohodništva: Odkrivamo lepote narave in spomenike preteklosti pod vodstvom izkušenih vodnikov.
  • V zimskem času dogajanje popestri Bovec Outdoor Film Festival z bogatim mednarodnim naborom filmov posvečenih (ekstremnemu) športu in naravi. Sočasno poteka tudi Festival snežni skulptur.

Vir: www.bovec.si

Ocenjevanje 4,6
Moja ocena:

Nasveti za prosti čas Bovec

Prikaži vse nasvete za prosti čas


Pišite na Bovec

Info Zentrum Bovec
Trg golobarskih žrtev 22, SI-5230 Bovec

Telefon
+386 5 30 29 647
Domača stran
https://www.bovec.si
E-Mail
info@dolina-soce.si

Zahtevek und Naročilo brošure