Savinjska

Šentjur

240m
Zemljevid
Skrij zemljevid
Šentjur
240m

Šentjur je 11 km oddaljen iz Celja, 4 km do priključka na avtocesto v Dramljah, v bližini pa so tudi večji turistični termalni centri Rogaške Slatine in Podčetrtka.

Ime Šentjur se prvič omenja leta 1340, ko se je začel razvijati okoli prvotne cerkve Svetega Jurija, sicer pa sledovi človeške kulture segajo vse do mlajše kamene dobe.
Zgornji trg Šentjurja, ki dominira nad mestom s cerkvijo Svetega Jurija je bil dom znamenitih skladateljev Ipavcev in je preurejen v muzej s poročno dvorano, v kleti je vinoteka vrhunskih vin, vrt pa krasijo stara lipa in Plečnikov vodnjak.

Na razgibanem hribu Rifniku, ki ponosno obvladuje šentjursko dolino, je arheološki park Rifnik s saniranimi temelji dveh starokrščanskih cerkva, sedmih hiš in obzidja s stražarnicami ter rekonstruirana prazgodovinska hiša. V letu 2006 smo v Zgornjem trgu Šentjur odprli tudi Muzej zakladi Rifnika, kjer lahko občudujete preko 600 eksponatov z arheoloških izkopavanj.

Tudi okoliški kraji nudijo možnost za aktivno preživljanje prostega časa. Označena planinska pot iz Šentjurja nas vodi na hrib Resevno s planinskim domom in razglednim stolpom. Na Ponikvi je rojstna hiša blaženega Antona Martina Slomška.

Ljubitelji narave se lahko podate na kolesarsko pot mimo Slivniškega jezera ter ptičjega rezervata do naselja Loka, kjer si lahko ogledate Loške glažute ali pa se povzpnete na bližnji hrib Žusem z dvema cerkvicama.

Quelle: www.slovenia.info/si/-ctg-kraji/%C5%A0entjur-.htm?_ctg_kraji=3377&lng=1&redirected=1

Ocenjevanje 5,0
Moja ocena:

Nasveti za prosti čas Šentjur

Alle Freizeittipps anzeigen


Kontakt Šentjur

Tourist Info Sentjur
Ulica skaldateljev ipavcev 17, SI-3230 Šentjur

Telefon
+386 3 7492523
Domača stran
https://www.turizem-sentjur.com
E-Mail
tic@turizem-sentjur.com

Vprašanje in Naročanje prospektov Bivališča

Unterkünfte finden Šentjur
Zadnje ocene
Keine Einträge gefunden.
Es wurden %count% Einträge gefunden. Bitte Suche verfeinern.
Lokale Suchergebnisse (Entfernung <= 25km)
Več rezultatov (Entfernung > 25km)
Vsi %count% Rezultati iskanja
%name% %region%
%type% %elevation%