Rogaška Slatina

228m
Zemljevid
Skrij zemljevid
Rogaška Slatina
228m

Občina Rogaška Slatina je obmejna, turistična občina, ki leži v vzhodni Sloveniji. Sedež občine, ki združuje krajevne skupnosti Rogaška Slatina, Kostrivnica in Sv. Florijan je v kraju Rogaška Slatina od leta 1994. V občini živi več kot 11.500 prebivalcev, od tega jih malo manj kot polovica (5.500) živi v mestu Rogaška Slatina.

Razprostira se po treh dolinah, ob Ratanskem in Irskem potoku, oba pa se zlivata v Ložnico. Njeno pokrajino sestavljajo prijazne gorice, na skrajnem severu občine pa leži najvišji Boč (978 m) z razglednim stolpom in krajinskim parkom Boč-Plešivec, v katerem se nahaja edinstveno rastišče velikonočnice (Pulsatilla Grandis), redke vrste cvetoče stepske rastline. Na izlet vabijo tudi vzpetine v okolici zdraviliškega kompleksa: Bellevue, Cvetlični in Tavčarjev hrib, Janina, Rodne ter Tržaški hrib. Številni gozdovi prispevajo k toplemu in vlažnemu podnebju, zato ima občina prijetno subpanonsko klimo z milimi zimami. Po gričih do nadmorske višine 500 metrov uspevajo različne sorte vinske trte.

Rogaška Slatina sodi s svojo večstoletno turistično zgodovino in velikim obsegom turističnega prometa med najstarejše in najpomembnejše turistične kraje v Sloveniji. Zdraviliška dejavnost ter z njo povezane dejavnosti so bile skozi pretekla stoletja odločilen dejavnik razvoja in izgleda naselja, saj se je izoblikovalo značilno zdraviliško-turistično jedro mesta Rogaška Slatina z bogato stavbno dediščino. Druga gospodarska panoga, ki je zaznamovala preteklost in kroji sedanjost tega prostora, je steklarska industrija.

Quelle: www.slovenia.info/si/-ctg-kraji/Roga%C5%A1ka-Slatina-.htm?_ctg_kraji=4548&lng=1&redirected=1

Ocenjevanje 5,0
Moja ocena:

Nasveti za prosti čas Rogaška Slatina

Rogaška Slatina
Rogaška Slatina

Alle Freizeittipps anzeigen


Kontakt Rogaška Slatina

Javni zavod Turizem Rogaška Slatina
Zdraviliški trg 1, SI-3250 Rogaška Slatina

Telefon
+386 3 5814414
FAKS
+386 3 8190154
Domača stran
https://www.rogaska-tourism.com
E-Mail
info@turizem-rogaska.si

Vprašanje in Naročanje prospektov

Smučišča
Zadnje ocene
Keine Einträge gefunden.
Es wurden %count% Einträge gefunden. Bitte Suche verfeinern.
Lokale Suchergebnisse (Entfernung <= 25km)
Več rezultatov (Entfernung > 25km)
Vsi %count% Rezultati iskanja
%name% %region%
%type% %elevation%