Širša okolica reke Drave ponuja vrhunske turistične destinacije, ki vključujejo tako naravne in kulturno - zgodovinske znamenitosti kot tudi pestro ponudbo rekreativnih in športnih aktivnosti ter kulinaričnih užitkov. Od drugega največjega slovenskega mesta Maribora in Pohorja, zelene posebnosti slovenskega gorskega sveta, do vinorodnih območij in termalnih kopališč. Podravska regija lahko zadovolji vsakega turista.

Iz Maribora, univerzitetnega in kulturnega središča z opero, gledališčem, muzeji, galerijami in številnimi prireditvami ter mnogimi znamenitostmi, je do vzpenjače na Pohorje mogoče kar z mestnim avtobusom. Mariborsko Pohorje z razgledom na bližnje vinorodne griče, ki segajo prav do mesta, vabi s Snežnim stadionom, prizoriščem mednarodnih smučarskih tekem in romantičnih nočnih smuk, ter z izzivov polnim Adrenalinskim parkom. Do višjega Bolfenka s Centrom naravne in kulturne dediščine ter do Areha z baročno cerkvico vodijo smučarske sedežnice. Ta del Pohorja je priljubljen cilj tako Mariborčanov kot turistov, ki sprostitev med drugim najdejo tudi v Termah Maribor. Zlasti poleti so privlačni cilji ob Dravi - v mestu na Lentu, prizorišču slovitega mednarodnega poletnega festivala, v krajinskem parku Mariborski otok in na bližnjem Brestrniškem jezeru.

Z Mariborskega Pohorja se širi razgled na Dravsko in Ptujsko polje, do haloških gričev in Slovenskih goric. Tu lahko raziskujete preko 50 kilometrov vinskih cest, ki so posejane z vinotoči in turističnimi kmetijami. Z izvrstnimi belimi sortnimi vini in okusnimi jedmi premamijo pohodnike in kolesarje.

V ta del Slovenije vabi tudi Ptuj, najstarejše slovensko mesto pod mogočnim Ptujskim gradom z muzejskimi zbirkami. V mestu kurentov in drugih izvirnih tradicij je najstarejša slovenska vinska klet. Sprostitev obljubljajo Terme Ptuj, svojevrstna srečanja s preteklostjo pa Ptujska Gora z znamenito romarsko cerkvijo in bližnji gradovi Štatenberg, Vurberg in Borl. Na Ptujskem jezeru na Dravi je mogoče ribariti, veslati in jadrati, Ormoško jezero pa je naravni rezervat. Bližnji Ormož se ponaša z gradom in z grajskim parkom eksotičnih dreves.

Lep grad si je vredno ogledati tudi v Slovenski Bistrici. V njem so na ogled številne stalne razstave, muzejske zbirke iz različnih zgodovinskih obdobij, galerija in viteška dvorana s freskami.

Quelle: www.slovenia.info/si/-ctg-regije/Region-Podravska.htm?_ctg_regije=30&lng=1&redirected=1

Ocenjevanje 4,0
Moja ocena:

Nasveti za prosti čas Podravska

Ormož
Velika Nedelja

Prikaži vse nasvete za prosti čas


Pišite na Podravska

STIC - Slowenisches Tourist-Info-Center
Krekov trg 10, SI-1000 Ljubljana

Telefon
+386 1 3064575
Faks
+386 1 3064580
Domača stran
http://www.slovenia.info
E-Mail
stic@visitljubljana.si

Zahtevek und Naročilo brošure

Gorske železnice Poletno delovanje

Spletne kamere

Loterija
Produkt-Paket für die ganze Familie
Primavera XXL-Gewinnspiel