Maribor je kot štajerska prestolnica drugo največje mesto v državi, a hkrati simpatično majhno in zeleno. Živahen utrip z vrhunsko kulturo in prireditvami, bogata vinska tradicija z najstarejšo trto na svetu, izjemne možnosti za raziskovanje, sprostitev, gibanje, zabavo, srečanja ter sloves sproščene odprtosti in gostoljubnosti so pripeljali Maribor tudi do častnega naziva Evropska prestolnica kulture 2012.

Simpatično staro mestno jedro vabi k sprehodu po dravskem nabrežju ter živahnih ulicah in trgih, kjer se zgodovina in tradicija mešata z dinamičnostjo in sodobnostjo. Naj vas očara najstarejši predel mesta, Lent, z najstarejšo trto na svetu, vpisano v Guinnessovo knjigo rekordov, in s Hišo Stare trte - slovenskim hramom vinske tradicije in kulture. Srednjeveški stolpi in ostaline mestnega obzidja, Grajski trg z gradom in muzejem, Glavni trg s Kužnim znamenjem in Rotovžem, Slomškova Stolnica z razglednim stolpom, židovska sinagoga ter gledališča, muzeji, galerije in razstavišča sodijo med vrhunske mariborske znamenitosti zgodovinske dediščine, kulture in umetnosti.

Mestne ulice vas pripeljejo vse do enega najlepših slovenskih mestnih parkov. Povzpnite se na Piramido in Kalvarijo, mestna vinska griča s čudovitim razgledom. In spustite se v vinsko podzemlje ene najstarejših in največjih vinskih kleti Evrope – Vinagovo klet. Po Dravi se vsekakor popeljite s tradicionalnim splavom ali sodobno ladjico, ki ponujata mikaven pogled na mesto.

Naj vas zajame vrtinec prireditev, od slavnega Festivala Lent, vinsko-kulinaričnega Festivala Stare trte, gledališkega Borštnikovega srečanja, glasbenega Festivala Maribor do svetovnega pokala v smučanju Zlata lisica in številnih drugih kulturnih,športnih in zabavnih dogodkov, ki poživijo mariborski vsakdan. Maribor z vrhunskim kongresnim centrom je hkrati tudi privlačno mesto za organizacijo vaših poslovnih in strokovnih srečanj; pa tudi za nakupovanje. Naj vam bodo v užitek edinstvena vinska tradicija ter vrhunska štajerska vina in kulinarika. Razvajajte se z blagodejnimi wellnes in spa programi. Tudi otrokom bodo žarele oči ob spoznavanju mesta na vlakcu Jurčku ali splavu, ob novem lutkovnem gledališču, akvariju–terariju, zabaviščnih in adrenalinskih parkih ter drugih zimskih in letnih zanimivostih za otroke.

Že samo mestno jedro uvršča Maribor v družbo evropskih mest, ki so prepoznavna po svoji edinstveni, tradicionalni in kvalitetni ponudbi. Privlačna lega ob reki Dravi in spajanje mesta s čudovito naravo zelenih gozdov Pohorja in Mariborskega Pohorja kot največjega smučarskega centra v Sloveniji na eni strani ter slikovitih vinskih gričev na drugi strani pa postavlja Maribor za središče ene najprivlačnejših turističnih destinacij Slovenije - Maribor-Pohorje!

Mesto Maribor s Pohorjem in vinorodnimi griči v vzhodnem, štajerskem predelu Slovenije vam ponuja nepozabna doživetja, pa naj bo za uro, dan, teden ali več. Obarvajte svoj dan v Mariboru! Verjamemo, da se boste - prijetno presenečeni - radi vračali v vseh letnih časih.

Quelle: www.slovenia.info/si/Orte-Sloweniens/Maribor-.htm?_ctg_kraji=2626&lng=1&redirected=1

Ocenjevanje 5,0
Moja ocena:

Nasveti za prosti čas Maribor

Prikaži vse nasvete za prosti čas


Pišite na Maribor

TIC Maribor
Partizanska c. 6a, SI-2000 Maribor

Telefon
+386 2 2346611
Faks
+386 2 2346613
Domača stran
https://www.maribor-pohorje.si
E-Mail
tic@maribor.si

Zahtevek und Naročilo brošure

Gorske železnice Poletno delovanje
Smučišča
Najnovejše ocene

Spletne kamere

Loterija
zwei Shokz-Kopfhörer
Gewinnspiel Shokz Open-Ear Kopfhörer