Spodnjeposavska

Krško

163m
Zemljevid
Skrij zemljevid
Krško
163m

To je tam, kjer se dolina reke Save razširi v prostrano Krško polje, preko katerega se na južnem obrobju lenobno vije reka Krka. Ljudje te pokrajine smo ponosni na svojo preteklost, ki se tukaj razkriva na vsakem koraku skozi bogato kulturno in zgodovinsko dediščino.

O davni naseljenosti teh krajev pričajo najstarejše arheološke najdbe, ki segajo vse tja v mlajšo kameno dobo. Ajdovska jama pri Nemški vasi, ki je ena izmed najstarejših najdišč v Sloveniji, nam ponuja dokaze o davnem življenju in kulturi neolitskega človeka. Zgodnja železna doba je svoje neme priče pustila na Libni. In kljub temu, da je reka Sava na prodnatem Krškem polju že davno spremenila tok struge, so ostanki Neviodunuma, nekdanjega rimskega mesta in rečnega pristanišča, še vidni pri Drnovem.

Mesto Krško je nastalo na obeh bregovih reke Save. Staro mestno jedro je obnovljeno, kar daje mestu sliko urejenosti in značilnost upravnega središča. Novi del mesta, ki se je oblikoval na levem bregu reke, pa je namenjen predvsem gospodarski in poslovni dejavnosti. Obdobje polpretekle zgodovine Krškega, ki ga je zaznamoval intenzivni industrijski razvoj, je temu mestu pustilo svojevrsten pečat. Zato se še danes energetika in papirna industrija v tem prostoru prepletata in dopolnjujeta s številnimi drugimi dejavnostmi s področja turizma, podjetništva in obrti.

V tej razgibani podobi neokrnjene narave in kulture, kjer se sedanjost prepleta z dediščino davno minulih stoletij, živijo neizpodbitni dokazi, da je bila slikovita pokrajina med Gorjanci in Bohorjem v vseh časih izredno zanimiva in privlačna. To je svet v malem, ki je vsem dogodkom navkljub uspel obdržati svojo nekdanjo pristnost.

Vir: www.slovenia.info/si/Mesta-in-kraji-v-Sloveniji/Kr%C5%A1ko.htm?_ctg_kraji=2940&lng=1

Ocenjevanje 5,0
Moja ocena:

Nasveti za prosti čas Krško

Alle Freizeittipps anzeigen


Kontakt Krško

TIC Krško
Cesta krških žrtev 46, SI-8270 Krško

Telefon
+386 7 490 22 20
Domača stran
http://www.visitkrsko.com
E-Mail
tic.krsko@cptkrsko.si

Vprašanje in Naročanje prospektov Bivališča

Infomaterial Download

Unterkünfte finden Krško
Zadnje ocene
Keine Einträge gefunden.
Es wurden %count% Einträge gefunden. Bitte Suche verfeinern.
Lokale Suchergebnisse (Entfernung <= 25km)
Več rezultatov (Entfernung > 25km)
Vsi %count% Rezultati iskanja
%name% %region%
%type% %elevation%