Iskanje ()
Themen einblenden
Smučišča
Tek na smučeh
Bivališča
Poletje
Pohodniške ture
Alpinistične ture
Zimske ture
Kolesarske ture
Tekaške ture
Jezera za kopanje
Hangneigung
45°
40°
35°
30°

BERGFEX: Novo mesto: Dopust Novo mesto - Potovati Novo mesto

Südostslowenien

Novo mesto

202m
Zemljevid
Skrij zemljevid

Novo mesto


202m

Novo mesto - mesto situl

Novo mesto imenovano tudi metropola Dolenjske, je bilo ustanovljeno leta 1365, ko je mestu, na okljuku reke Krke, avstrijski vojvoda Rudolf IV. podelil mestne pravice. Uradno poimenovano mesto Rudolfswerd je ves čas raslo kot Novo mesto in kmalu postalo upravno, kulturno, cerkveno in poslovno središče Dolenjske. Novo mesto leži v središču gričevnate dolenjske pokrajine, objeto z reko Krko.

Bogastvo narave, tradicije in kulture je lahko za vsakega obiskovalca Novega mesta pravo doživetje. Dolina reke Krke je, zlasti nad Novim mestom, za mnoge najlepša slovenska rečna dolina, njeno idilo poudarjajo mehki bregovi, slikovite brzice in naravni jezovi. Poseben čar ji dajejo številni mlini in gradovi, ki se zlivajo s pokrajino v čudovito podobo časa, ki ga ni več. Prijetno bivanje v našem mestu dopolnjujejo številne razgledne točke, romarske poti, športni in drugi objekti ter bogati gozdovi s sprehajalnimi potmi, možnostmi lova, nabiranja gozdnih sadežev in ribolova. V samem mestu najdemo številne kulturne spomenike in znamenitosti, v Dolenjskem muzeju pa tudi izredno arheološko bogastvo.

Novo mesto vas vabi na zmenek. Obiščite ga in spoznajte, gotovo se boste zaljubili vanj, kajti daleč naokoli ni tako lepega, čutečega in hrepenečega mesta, kot je ravno Novo mesto.

Staro mestno jedro Novega mesta, ki leži na skalnem okljuku Krke, navdušuje z imenitnim Glavnim trgom z arkadnimi hodniki v pritličjih meščanskih hiš. Opredeljuje ga značilna mestna hiša. Ogleda vredni so tudi stolna cerkev Sv. Nikolaja in frančiškanska cerkev, Dolenjski muzej in galerija Jakčev dom, v reki Krki pa se zrcali niz znamenitih hiš na Bregu – najslikovitejšem predelu mestnega jedra, ki so ga pogosto upodabljali slikarji.

Vir: www.slovenia.info/si/Orte-Sloweniens/Novo-mesto-%E2%80%93-Stadt-der-Situlen-.htm?_ctg_kraji=2846&lng=1&redirected=1

Ocenjevanje
Moja ocena:

Nasveti za prosti čas Novo mesto

Alle Freizeittipps anzeigen


Kontakt Novo mesto

TIC Novo mesto
Glavni trg 6, SI-8000 Novo mesto

Telefon
+386 (0)7 3939263
FAKS
+386 (0)7 3939269
Domača stran
http://www.novomesto.si
E-Mail
tic@novomesto.si

Vprašanje in Naročanje prospektov Bivališča

Smučišča
Unterkünfte finden Novo mesto

Spletne kamere

Keine Einträge gefunden.

Es wurden %count% Einträge gefunden. Bitte Suche verfeinern.

Lokale Suchergebnisse (Entfernung <= 25km)

Weitere Suchergebnisse (Entfernung > 25km)

Alle %count% Suchergebnisse

%Name% %Region%
%Typ% %Hoehe%