Neustift im Stubaital

Logotip Neustift im Stubaital
Logotip Neustift im Stubaital

Glavna vas Stubai

Zaradi bližine ledenika Stubai je Neustift najbolj znana in obiskana vas v dolini. Obsežno območje občine Neustift se začne približno 4 km za Fulpmesom in sega globoko v ledeniška območja v dolinah Unterberg in Oberbergtal. Najvišja točka je Zuckerhütl z 3.505 m, ki leži neposredno ob državni meji z Italijo v glavnem grebenu Stubajskih Alp.
Občina je po površini druga največja na Tirolskem za Söldnom in tretja največja v Avstriji.
Okrožja se imenujejo Neustift-Dorf, Scheibe, Kampl, Neder, Milders, Schaller, Krößbach, Gasteig, Volderau, Falbeson, Ranalt, Mutterberg in Oberbergtal.
V harmoniji z naravo

Središče skupnosti je tradicionalna smučarska in planinska vasica Neustift, ki jo zaznamuje mogočna vaška cerkev. Razprostira se na melišču v dolini Bachertal. Razgled, ki je najlepši z višin na levi strani doline, je obsežen. Na dnu doline se vidi mogočna Pfaffengruppe, ki jo obkrožata vrhova Mair in Brennerspitze. Na jugu se na visoki osnovni skalni podlagi dvigata apnenčasta stolpa Elfer in Zwölferspitze, ki prebivalcem Neustifta služita kot mogočni sončni uri.

Če se ozrete iz doline, lahko med drugim vidite čudovito oblikovane gore Serleskamm. Razgled sega vse do Hochnißla pri Schwazu v dolini reke Inn. V bližini Nederja se z juga vliva romantična dolina Pinnistal s čudovitimi alpskimi pašniki. Na vrhu Pinnisjoch (2.369 m), sredi čudovite gorske pokrajine, se nahaja znana koča Innsbrucker Hütte. Na zahodu se mogočno dviga Habicht (3.277 m), ena najlepših gora v državi.

Okoliški vrhovi so osupljivi. Neposredno v vasi se z žičnicami za 11 oseb pohodniki, plezalci, kolesarji in jadralnimi padalci povzpnejo na čudovite višine.
To je tudi izhodiščna točka 120 km dolge Stubai High Trail in Franz Senn Trail, poimenovane po slavnem "ledeniškem duhovniku" Franzu Sennu. Franz Senn je v Neustiftu našel tudi svoje zadnje počivališče, ki si ga lahko ogledate na pokopališču.

Neustift, ki se nahaja na hrbtni strani Stubaitala, privablja obiskovalce z različnimi naravoslovnimi potmi in doživljajskimi pohodniškimi potmi. Ljubitelji narave se lahko z žičnico povzpnejo na čudovita območja in območja, bogata s cvetjem.
Ob vznožju ledenika Stubai

Neustift je že vrsto let znano in priljubljeno zimsko športno središče. Še posebej priljubljeni so ledenik Stubai, največje ledeniško smučišče v Avstriji, in smučišče na Elferju z 8-sedežnico gondolo in vlečnicami T-bar.

Neustift Special

100-odstotno jamstvo snega od oktobra do junija na ledeniku Stubai, najdaljše naravno sankališče na Tirolskem na Elferju, najvišja gorska restavracija v Avstriji "Jochdohle" na ledeniku Stubai.

Načrtujte počitnice

Prikaži vse nastanitve

Ocenjevanje 4,4
Moja ocena:

Nasveti za prosti čas Neustift im Stubaital

Prikaži vse nasvete za prosti čas


Pišite na Neustift im Stubaital

Tourismusverband Stubai Tirol
Stubaitalhaus, Dorf 3, A-6167 Neustift im Stubaital

Telefon
+43 50 1881 0
Faks
+43 50 1881 199
Domača stran
https://www.stubai.at
E-Mail
andreas.stern@stubai.at

Zahtevek und Naročilo brošure Namestitev


Pišite na Gorske železnice

Stubaier Gletscherbahn
Mutterberg 2, A-6167 Neustift im Stubaital

Telefon
+43 5226 8141
Faks
+43 5226 8141 150
E-naslov
info@stubaier-gletscher.com
Zahtevek und Naročilo brošure
Gorske železnice Poletno delovanje
  • Stubaier Gletscher / Stubaital
    01.07.2023 - 24.09.2023 (3 Dvigala)
  • Schlick 2000 - Fulpmes
    27.05.2023 - 01.10.2023 (2 Dvigala)
Najnovejše ocene

Spletne kamere

Loterija
Pullover, Skibrille oder Anorak
Gewinnspiel der Marke Strawanza®