V tem središču panonskega sveta ob reki Muri, ob stičišču Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije, na nadmorski višini le 190 metrov, se razprostira mestna občina Murska Sobota.

Vpeta med ta stičišča ter valovita polja in njive je nastala široka spevna narečna govorica, tako težko razumljiva naključnim obiskovalcem, a tako bogata in izvirna, kot je gostoljubnost in so delovne roke njenih prebivalcev. Slovenskemu ozemlju je bilo mesto priključeno leta 1919, njegov izvor pa sega tja v srednji vek, ko je Murska Sobota dobila mestne pravice. Posebno zaznamujeta mesto dve večinski veroizpovedi, vsaka s svojo cerkvijo v središču, to sta katoliška cerkev sv. Nikolaja in evangeličanska cerkev, nato spomenik zmage, ki simbolizira skupni boj in zmago nad fašizmom.

Sredi mesta nas preseneti renesančni dvorec s svojim baročnim portalom, povezan s parkovno simetralo z vhodom v evangeličansko cerkev. Dvorec je danes zatočišče in prizorišče delovanja pokrajinskega muzeja, razstav in kulturnih prireditev znotraj grajskega dvorišča, nadaljujočih s kulturno-zabavnimi prireditvami med mogočna drevesa mestnega parka.

Ob toplih dnevih je ta prizorišče prireditev in bogatenja življenja vseh starostnih struktur prebivalstva. Sam park nas pod čudovito streho svojih krošenj popelje do rekreacijskega centra Fazanerija z nogometnim stadionom.

Quelle: www.slovenia.info/si/-ctg-kraji/Murska-Sobota-.htm?_ctg_kraji=5314&lng=1&redirected=1

Ocenjevanje
Moja ocena:

Nasveti za prosti čas Murska Sobota

Murska Sobota
Murska Sobota

Prikaži vse nasvete za prosti čas


Pišite na Murska Sobota

TIC Murska Sobota
Zvezna ulica 10, SI-9000 Murska Sobota

Telefon
+386 2 5341130
Domača stran
http://www.slovenia.info
E-Mail
tic.ms@zkts-ms.si

Zahtevek und Naročilo brošure