Kordeževa glava (2126m) bolj znana pod imenom Peca je najvišji vrh pogorja Pece. Nahaja se na meji z Avstrijo nad Mežiško dolino na Koroškem.

Dom na Peci predstavlja glavno izhodišče za obisk Kordeževe glave, najvišjega vrha Pece (2126m). Vrh je možno doseči po zložni, nezahtevni poti ( 1h 30 min), ali po dobro zavarovani, zahtevni poti, ki pelje čez začetni del razgibanega južnega pečevja gore (1h 30 min). Prva pot po uvodnem napornem vzponu skozi rušje, ki se začne tik nad sedlom, pripelje na blage travnike. Ti so vsako leto, tam nekje sredi junija, posuti z raznobarvnimi cvetovi gorskih rož. Druga pot je bolj drzna in na nekaterih mestih izpostavljena; kot se pač spodobi za poti takega kova. A dobra zavarovanost s klini in jeklenicami, predvsem pa obilni šopi zgodnje-poletnega gorskega cvetja, ki je tudi tukaj našlo svoje rastišče v razpokah apnenčastih skal, resnost ovijejo s tančico domačnosti in brezskrbnosti. Obe poti je najbolje združiti v eno krožno: čez skale gor in naokoli navzdol.

Z vrha Kordeževe glave je možno nadaljevati naprej po širokem, prijaznem slemenu do Bistriške špice (2113m), ki jo, gledaje z najvišjega vrha Pece, kljub drugačnemu občutku za čas dosežemo v borih 45 minutah. Med potjo nas vseskozi spremlja bogata alpska flora, na Kniepsovem sedlu (2012m) pa razveseli boren, a pristni, hladni alpski izvir pitne vode.

Kontaktni podatki

Dodatne informacije:
https://www.pdmezica.si/dom-na-peci/

Namestitev Mežica
Loterija
Produkt-Paket für die ganze Familie
Primavera XXL-Gewinnspiel